Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τον μήνα Φεβρουάριο, στο πλαίσιο τής διαθεματικής εργασίας τής Ε΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης με θέμα «Ταξιδεύοντας μ’ ένα καράβι - Εξερευνώ νέους τόπους», οι μαθητές και των δύο τμημάτων, στη διάρκεια τού μαθήματος τής β΄ξένης γλώσσας, συνεργάστηκαν προκειμένου να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο.
Μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Έλενα Βιολάρη και κ. Χριστίνα Ζαχμάνογλου επέλεξαν να ασχοληθούν με την Κιβωτό τού Νώε. Έμαθαν κάποιες πληροφορίες για την κατασκευή αυτή και εστίασαν περισσότερο στα είδη των ζώων που σώθηκαν χάρη σε αυτή.
Συγκεκριμένα, κάθε μαθητής επέλεξε από ένα είδος ζώου. Στο μάθημα των γαλλικών, έφτιαξαν την ταυτότητα κάθε ζώου όπου αναγράφονται διάφορες πληροφορίες, όπως σε ποια κατηγορία κατατάσσεται ( χορτοφάγο, σαρκοφάγο, παμφάγο), πώς είναι, πού ζει, με τι τρέφεται, και κόλλησαν μια φωτογραφία του ή το ζωγράφισαν. Στο μάθημα των γερμανικών  έγραψαν 11άρια ποιήματα «Elfchen» για τα ζώα. Τα « Elfchen » αποτελούν μικρά ποιήματα με 11 λέξεις με τα οποία χαρακτηρίζουν πρόσωπα, ζώα ή αντικείμενα.
Στη συνέχεια, όλοι μαζί οι μαθητές κόλλησαν ζώα πάνω στην Κιβωτό τού Νώε την οποία τοποθέτησαν σε ταμπλό στο κεντρικό χωλ τού Σχολείου πλαισιώνοντάς τη με τις ταυτότητες και τα ποιήματα.
Το αποτέλεσμα τής προσπάθειας ήταν ενδιαφέρον και καλαίσθητο. Οι μαθητές άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και κατάφεραν να εκφραστούν ικανοποιητικά στις δύο ξένες γλώσσες που διδάσκονται. Τέλος, οι μαθητές των δύο τμημάτων συνεργάστηκαν αρμονικά για έναν κοινό σκοπό και ανταποκρίθηκαν χωρίς δυσκολία σε ό,τι τους ζητήθηκε να κάνουν.



{gallery}«Ταξιδεύοντας μ’ ένα καράβι - Εξερευνώ νέους τόπους»,