Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συναντήθηκαν με τη συγγραφέα κ. Κατερίνα Τζαβάρα, τής οποίας το βιβλίο επεξεργάστηκαν στη διάρκεια τού Β΄ τριμήνου στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.
Ο τίτλος τού βιβλίου ήταν «Πού ν’ απλώσω τόση αγάπη» και τα παιδιά στην κυριολεξία άπλωσαν τα αγαπημένα τους ρούχα, παιχνίδια, βιβλία σε όμορφες πρωτότυπες εργασίες, που ετοίμασαν ομαδικά ή και ατομικά για τη συνάντησή τους με τη συγγραφέα. Δημιούργησαν χαριτωμένες κούκλες συγγνώμης, αγάπης, φιλίας, χρησιμοποιώντας ξύλινες κουτάλες μαγειρικής. Σχεδίασαν μια υπέροχη "φιλικότουρτα" γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Εικονογράφησαν το βιβλίο στα βαγόνια ενός τρένου και έφτιαξαν με διαφορετικούς ευφάνταστους τρόπους σπιτάκια συγγνώμης από ζαχαρωτά, μπισκότα, ανακυκλώσιμα υλικά, lego κ.ά. Διάβασαν κείμενα και απήγγειλαν ποιήματα αγάπης στη συγγραφέα και έκλεισαν την όμορφη αυτή συνάντηση με γλυκά κεράσματα φιλίας, που είχαν ετοιμάσει από το σπίτι με τη βοήθεια τής μαμάς.
Ακόμη, στο μάθημα τής Θεατρικής Αγωγής με την καθηγήτριά τους κ. Α. Ζάχου, οι μαθητές έπαιξαν κουκλοθέατρο με τα παραμελημένα παιχνίδια. Αφού τους ζητήθηκε να φέρουν στο Σχολείο ένα από τα πιο παραμελημένα τους παιχνίδια, ασκήθηκαν στο να «μιλήσουν σαν να είναι τα ίδια τα παιχνίδια και να εκφράσουν τα παράπονά τους».
Στη συνέχεια έπαιξαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης, όπου κάθε παίκτης έπρεπε να δώσει το σωστό παιχνίδι στον ιδιοκτήτη του με στόχο ο νικητής να πάρει το «βραβείο τής ταχύτερης τακτοποίησης».