Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την 1η Απριλίου 2015 οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν, από τις κ. Πρεμέτη και Ρουσοπούλου, πρώτα στην αίθουσα των συνεδριάσεων τής Παλαιάς Βουλής και στη συνέχεια σε όλες τις άλλες αίθουσες τού Μουσείου. Οι αίθουσες φιλοξενούν πολύτιμα εθνικά κειμήλια τής νεότερης ελληνικής Ιστορίας κατανεμημένα σε χρονολογική σειρά. Τα εκθέματα ξεκινούν από την άλωση τής Κωνσταντινούπολης το 1453 και φτάνουν μέχρι τον ελληνοϊταλικό πόλεμο τού 1940. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν όπλα και ενδύματα των αγωνιστών τού 1821, πολεμικές σημαίες, ακρόπρωρα πλοίων, πινακοθήκη ηρώων, προσωπικά ενθύμια και έπιπλα από κατοικίες των αγωνιστών τού '21, των δασκάλων τού Γένους, των φιλελλήνων, των πολιτικών, των βασιλέων και πολλά άλλα.
Η επίσκεψη άφησε στα παιδιά βαθιές εντυπώσεις, αφού είδαν να ξετυλίγεται ζωντανά μπροστά στα μάτια τους η ιστορική και πολιτισμική πορεία τού νεότερου Ελληνισμού, την οποία διδάχθηκαν στην τάξη, διεύρυναν τις ιστορικές γνώσεις τους, ένιωσαν αγάπη και περηφάνια για τους προγόνους τους και καλλιέργησαν περαιτέρω την εθνική και ιστορική τους συνείδηση.