Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν στον εορτασμό τής επετείου τής 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στις 11.30. Οι μαθητές, που αποτελούσαν τη χορωδία, τραγούδησαν δημοτικά, σχολικά και έντεχνα τραγούδια, ενώ οι μαθητές μόνο τής Στ΄ τάξης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία και την Κρήτη.
Οι εθνικές επέτειοι δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπολούν το παρελθόν τους, να προβληματίζονται, να αντλούν συναισθήματα εθνικής περηφάνιας και να καλλιεργούν τη συλλογικής τους μνήμη. Γι' αυτό και το Σχολείο δίνει έμφαση στις σχολικές γιορτές που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει την Ιστορία τής πατρίδας του, η οποία δεν βρίσκεται μόνο στο σχολικό εγχειρίδιο, αλλά υπάρχει γύρω του. Είναι αποτυπωμένη στα μνημεία, στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, στα τραγούδια τού λαού, στα σύμβολα τού εορτασμού, στις αναμνήσεις των παλαιοτέρων.
Τη διδασκαλία τής χορωδίας είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Α. Γιαννακουδάκη και τους χορούς δίδαξαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Χ. Καρασούλου και Κ. Βασιλάκης.