Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ητάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησε δράσεις που είχαν ως σκοπό να αναδείξουν τη σημασία τής φιλαναγνωσίας.
Αρχικά, οι μαθητές με την ώθηση των δασκάλων τους κ. Χωριανοπούλου και Παπαφιτσώρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ποίημα «Βιβλιοχαρά» τής Pat Mora, σε μετάφραση τής Λότης Πέτροβιτς-Ανδουτσοπούλου, και μέσα από τους στίχους του να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών. Επίσης, με αφορμή σχετικό μάθημα από το βιβλίο τής Γλώσσας, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο τού Ζαχαρία Παπαντωνίου με τίτλο τα «Ψηλά Βουνά».
Κατόπιν, ανακάλυψαν την οικογένεια λέξεων τού βιβλίου και ζωγράφισαν ένα δέντρο τοποθετώντας τις λέξεις αυτές στα κλαδιά του.
Στη συνέχεια, κατέγραψαν σε μικρά βιβλιαράκια τους λόγους για τους οποίους απολαμβάνουν την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων και κατασκεύασαν με αυτά ένα ομαδικό έργο-κολλάζ με το οποίο στόλισαν το ταμπλό τής τάξης τους.
Τέλος, με τη δασκάλα κ. Αθανασίου Μαρία, στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος έκαναν μια ιστορική αναδρομή βλέποντας τις αφίσες που δημοσιεύει η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY), από το 2000 έως σήμερα, για τον εορτασμό τής Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Ακόμα απόλαυσαν σε e –book στον διαδραστικό πίνακα τής τάξης τους το “Παραμύθι που δεν ήθελε να διαβαστεί».