Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η εορτή λήξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2015, πλαισιώθηκε από έκθεση ζωγραφικής των μαθητών τού Σχολείου. Οι μαθητές, εμπνευσμένοι από τη γνωριμία τους με Έλληνες και ξένους ζωγράφους, από ποιήματα τού Ελύτη, από τις διαθεματικές εργασίες τής χρονιάς και από τη συμμετοχή τους στο διεθνές πρόγραμμα «Το καράβι των σχολείων» τού We C.A.R.E., με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κοράκη και των δασκάλων τους, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα.
Όι μαθητές τής Α΄1 τάξη, με αφορμή το ποιήματα τού Ελύτη,  ζωγράφισαν φανταστικά λουλούδια και με μεικτή τεχνική τα διακόσμησαν με χρωματιστά έντομα, φτιαγμένα από πλαστελίνη.
Παρατηρώντας τον πίνακα τού Α. Φασιανού «Σύνθεση με καρπούζια», οι μαθητές τής Α΄2 τάξης σχεδίασαν και χρωμάτισαν τα δικά τους καρπούζια σε καλοκαιρινές συνθέσεις.
Με οδηγό το πρόγραμμα τού We C.A.R.E., οι μαθητές τής Β΄1 τάξης δημιούργησαν τα δέντρα των συναισθημάτων με πλούσια φυλλωσιά και με καρπούς τα συναισθήματά τους για το σχολείο.
Οι μαθητές τής Β΄2 τάξης, συνδυάζοντας το διαθεματικό τους με τα μαθηματικά, δημιούργησαν συμμετρικά τοπία με την τεχνική τού διπλώματος.
Με δύο ταμπλό συμμετείχαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης: το πρώτο αντλούσε το θέμα του από το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας και από το βιβλίο «Πού να απλώσω τόση αγάπη» των εκδόσεων Διάπλους και το δεύτερο από το διαθεματικό τους.
Παρατηρώντας το έργο «Κήπος» τού Γκούσταβ Κλιμτ, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ζωγράφισαν με προοπτική τα δικά τους τοπία.
Παρακινούμενοι από το διαθεματικό τους «Καράβια και ταξίδια» και με εμπνεόμενοι από τα έργα τού ζωγράφου Χούντερτβασερ, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σχεδίασαν και ζωγράφισαν πρωτότυπα καράβια και θάλασσες.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄2 τάξης συμμετείχαν στην έκθεση με έργα προοπτικής και τής Στ΄1 τάξης παρουσίασαν εργασίες και τη ψηφιακή διαδρομή τους με το «καράβι τού We C.A.R.E.» από το αντίστοιχο πρόγραμμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης.
Εντυπωσιακη επίσης ήταν και η παρουσίαση τού δάσους των συναισθημάτων από μαθητές των Ε΄1 και Στ΄1 τάξεων.