Εκτύπωση
Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης αποχαιρέτησαν με ένα μελαγχολικό χαμόγελο την εφετινή σχολική χρονιά. Μελαγχολικό, γιατί κάθε νέο βήμα αφήνει πίσω του ένα άλλο. Χαμόγελο, γιατί μέσα από αυτή την υποχρεωτική διαδικασία αποχωρισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν μια πολύτιμη αλήθεια τής ζωής: «Όταν ολοκληρώνεις κάτι και είναι ωραίο, τότε μη στενοχωριέσαι. Να χαίρεσαι γι' αυτό και να έχεις πίστη σε αυτό. Μπροστά σου θα το βρεις. Δεν χάνεται. Μην ανησυχείς.»
Οι ίδιοι λόγοι που έφεραν στην παιδική ματιά τη μελαγχολία, έφεραν και το χαμόγελο. Την τελευταία ημέρα τού σχολικού αυτού έτους η ένταση των συναισθημάτων κορυφώθηκε. Οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης, με τη δασκάλα τους κ. Κ. Ταταράκη, αντάλλαξαν δώρα, μέσω τής πάντα ευχάριστης διαδικασίας τής κλήρωσης, ύστερα οργάνωσαν ένα μικρό πάρτι στον χώρο τής τάξης τους και τελικά όλοι μαζί, σαν μια αξιοζήλευτη καλή παρέα, παρακολούθησαν σε DVD τις δράσεις τής χρονιάς που μόλις ολοκληρώνονταν.
Για το τέλος, σαν αποφώνηση, δάκρυα χαράς και μελαγχολίας κύλισαν στα πρόσωπα των παιδιών και των δασκάλων, τα οποία σε μια στιγμή που θα κρατήσει για πάντα, φάνηκαν να ψιθυρίζουν τα ίδια λόγια: "Θα μου λείψετε… Σας αγαπάω! Καλό καλοκαίρι!".