Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους στη β΄ ξένη γλώσσα (Γαλλικά και Γερμανικά), πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων. Σκοπός τους ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την εκμάθηση και τη σημασία των ξένων γλωσσών.
Συγκεκριμένα οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ζωγράφισαν γαλλικές και γερμανικές σημαίες, τονίζοντας τα χρώματα στην αντίστοιχη γλώσσα, και τραγούδησαν παραδοσιακό παιδικό τραγούδι στα Γερμανικά και στα Γαλλικά ("Guten Tag" και "Frère Jacques").
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ζωγράφισαν στο μάθημα των Γερμανικών σημαίες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και έμαθαν τις αντίστοιχες γλώσσες. Στο μάθημα των Γαλλικών, οι μαθητές χρωμάτισαν φυλλάδιο σχετικό με τη Γαλλία, έμαθαν την άλλη ονομασία της (εξάγωνο λόγω τού σχήματός της), έγραψαν τις κύριες πόλεις, χρωμάτισαν τη γαλλική σημαία και γαλλικές σπεσιαλιτέ. Επίσης, έμαθαν ένα δίγλωσσο τραγούδι (σε Γαλλικά και Αγγλικά) με εύκολες εκφράσεις, όπως: «Comment t’appelles-tu?», «Quel âge as-tu ?», κ.λπ.
H τάξη κατέγραψε παροιμίες στα Ελληνικά και στα Γερμανικά, τόνισε τη σημασία τους και τις σχεδίασε. Στο μάθημα των Γαλλικών οι μαθητές είδαν βίντεο με χαιρετισμούς από όλες τις ευρωπαïκές χώρες.
Η Στ΄ τάξη τού Γερμανικού Τμήματος έπαιξε μέσα στη τάξη ένα παιχνίδι γνώσεων (Quiz für Deutschlerner) που αφορούσε στη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα. Ενώ οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γαλλικού Τμήματος άκουσαν γαλλικά τραγούδια, που έχουν τραγουδηθεί και από Έλληνες καλλιτέχνες. Επίσης, ενημερώθηκαν βλέποντας διασκεδαστικά βίντεο για τον τρόπο που ξυπνούν οι Ευρωπαίοι.
Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες τονίστηκε στους μαθητές η αξία τής πολυγλωσσίας και της  πολυπολιτισμικότητας στις μέρες μας.