Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τον μήνα Νοέμβριο 2015 οι μαθητές τής Β΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης, που οργάνωσε και υλοποίησε η κ. Κούκνη, σχολική ψυχολόγος τής Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων. Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας τριών διδακτικών ωρών πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές μέρες.
Στόχος τού προγράμματος ήταν να ενισχύσουν οι μαθητές την αυτοπεποίθησή τους, μέσα από την ανακάλυψη των χαρακτηριστικών τής προσωπικότητάς τους που τους καθιστούν ξεχωριστούς στο σύνολο τής τάξης.
Έτσι, σε πρώτη φάση οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν και να δηλώσουν ενώπιον των συμμαθητών τους το δυνατό τους σημείο. Στη συνέχεια, το κάθε παιδί αποτύπωσε το χάρισμά του σε ζωγραφιά και κατόπιν όλα τα έργα τοποθετήθηκαν σε  ένα χαρτί, διαμορφώνοντας ένα κοινό, ομαδικό έργο.
Σε δεύτερο χρόνο, κάθε παιδί διάλεξε τυχαία ένα χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγραφόταν το όνομα κάποιου συμμαθητή του και κλήθηκε να γράψει επάνω σε αυτό έναν λόγο για τον οποίο  αυτό το συγκεκριμένο παιδί είναι ξεχωριστό για εκείνον, και να τού αφιερώσει μια ζωγραφιά.