Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού εφετινού διαθεματικού τους προγράμματος «Στα ίχνη τής γραφής», οι μαθητές τής Στ΄1 και Στ'2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, επισκέφθηκαν, στις 5 Φεβρουαρίου 2016, τη βιβλιοθήκη τού Ευγενίδειου Πλανητάριου για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία τής γραφής».
Οι μαθητές ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο μέσα από τα μονοπάτια τής ιστορίας. Παρακολούθησαν την εξέλιξη των γραπτών σημείων, ακολουθώντας τη διαδρομή από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες μέχρι την ανακάλυψη τής σφηνοειδούς γραφής τής Μεσοποταμίας και των ιερογλυφικών τής Αιγύπτου.
Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να ασχοληθούν δημιουργικά με τα παλαιότερα υλικά τού γραψίματος. Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν φυσικά φύλλα παπύρου και τον τρόπο κατασκευής τους, σχεδίασαν με ξύλινη γραφίδα εικονογράμματα σε νωπό πηλό, και έγραψαν το όνομά τους σε κέρινη πλάκα, σε κεραμικό όστρακο και σε απλό χαρτί με τη βοήθεια σινικής μελάνης, καλαμένιας και μεταλλικής γραφίδας και  κονδυλοφόρου - πένας  από φτερά χήνας, κότας και παγωνιού!