Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, αξιοποίησαν την πρόταση τής 7ης ενότητας τού μαθήματος των Ελληνικών με έναν πρωτότυπο τρόπο. Με διάθεση και ενθουσιασμό μετάτρεψαν τον χώρο τής τάξης σε αίθουσα συναυλίας.
Λίγο πριν από την έναρξη τής συναυλία, οι νεαροί ακροατές και οι προσκεκλημένοι, η Διευθύντρια κ. Ε. Βιτζηλαίου και η Υποδιευθύντρια κ. Μ. Παπαχλιμίντζου, πήραν θέση. Ανυπόμονοι και γεμάτοι περιέργεια οι μαθητές κοίταξαν το πρόγραμμα τής εκδήλωσης, που κάλυπτε ένα ευρύ ρεπερτόριο, προσεγγίζοντας με διαφορετικά ηχοχρώματα τους χώρους τής λαϊκής, τής ροκ και τής κλασικής μουσικής.
Οι παρτιτούρες βρίσκονταν ανοιγμένες στη σωστή σελίδα, προσεκτικά τοποθετημένες πάνω στα αναλόγια. Ένα γλυκό άγχος στα μάτια των μικρών εκτελεστών. Πλήρης συσκότιση. Ένας προβολέας άναψε… Στα μάτια των ακροατών-δεκτών η αντανάκλαση φωτός, μέσω τής κιθάρας τού Νικόλα, τής Ευγενίας και τής Φαίης. Ευγενής υπόκλιση, ζεστό χειροκρότημα, ικανοποίηση και χαρά. Ο ήχος έγινε ακόμα πιο νεανικός. Ηλεκτρικός! Κι ύστερα την ηλεκτρική κιθάρα τού Αριστείδη ακολούθησε το σαγηνευτικό φλάουτο τής Αλεξάνδρας. Οι μελωδίες και οι ρυθμοί γέμισαν τον χώρο. Ο έπαινος τού φίλου ενθάρρυνε τη συνέχεια. Τη συναυλία έκλεισε δικαιωματικά ο βασιλιάς των οργάνων. Στην υπηρεσία του η Άννα-Μαρία, ο Στέλιος, η Κατερίνα και ο Κωνσταντίνος. Από τα δάκτυλα στα ασπρόμαυρα πλήκτρα και από εκεί κατευθείαν στην ψυχή των μικρών ακροατών. Το τέλος τής μουσικής ημέρας ήρθε με μια φωτεινή μουσική νύχτα (“The night”). Η Άρτεμις συν το τραγούδι τής Εύας και τής Χρύσας θύμισε την ομορφιά τής συνύπαρξης.
Οι μαθητές σε ρόλο δασκάλου. Πάντα πρώτοι θυμίζουν και χαρίζουν τον λόγο.