Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 10 Μαρτίου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν την Παλαιά Βουλή, όπου στεγάζεται το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την αίθουσα των συνεδριάσεων τής Παλαιάς Βουλής και συνεχίστηκε σε όλες τις άλλες αίθουσες τού Μουσείου. Σε αυτές φλοξενούνται πολύτιμα εθνικά κειμήλια τής νεότερης ελληνικής ιστορίας κατανεμημένα σε χρονολογική σειρά. Τα εκθέματα ξεκινούν από την άλωση τής Κωνσταντινούπολης και την περίοδο τής φραγκοκρατίας – τουρκοκρατίας και φτάνουν ώς και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο τού 1940. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν όπλα και ενδύματα των αγωνιστών τού ’21, πολεμικές σημαίες, ακρόπρωρα πλοίων, προσωπογραφίες ηρώων, προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών τού 21, των δασκάλων τού Γένους, των πολιτικών, των βασιλέων και πολλά άλλα.
Η επίσκεψη υτή άφησε στα παιδιά βαθιές εντυπώσεις, αφού είδαν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους η νεότερη ελληνική Ιστορία την οποία διδάχθηκαν στην Στ΄ Δημοτικού, διεύρυναν τις ιστορικές γνώσεις τους, ένιωσαν αγάπη και περηφάνια για τους προγόνους μας και καλλιέργησαν περαιτέρω την εθνική και την ιστορική τους συνείδηση.