Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 10 Μαΐου 2016 η Στ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης στο κτήριο τής Βουλής οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους ενημερώθηκαν για την ιστορία τού κτηρίου, με τη βοήθεια ειδικών υπαλλήλων τής Βουλής και την προβολή σχετικού video.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση που παρουσιάζεται στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου». Στην αίθουσα εκτίθενται φωτογραφίες και πλούσιο έντυπο υλικό με θέμα την περίοδο τής εφτάχρονης δικτατορίας και τους αγώνες τού λαού μας για την αποκατάσταση τής Δημοκρατίας. H επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην αίθουσα ολομέλειας τής Βουλής, όπου τα παιδιά κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών κι ενημερώθηκαν σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία τής βουλής.
Η γνωριμία με το ιστορικό κτήριο τής Βουλής έδωσε, λοιπόν, στα παιδιά και τους δασκάλους τους τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που αφορούν στη νεότερη ιστορία τής πατρίδας μας και να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία τού δημοκρατικού πολιτεύματος, τού οποίου «ναός» είναι η Βουλή των Ελλήνων.