Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το Σάββατο 14 Μαϊου 2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο Γαία.
Αρχικά, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από εθελοντές ξεναγούς στους χώρους τού Κέντρου Γαία. Ενημερώθηκαν για το τι αποκαλούμε "ύδωρ",  για τον κύκλο τού νερού και την αναγκαιότητα τής προστασίας των υδάτινων πόρων που κινδυνεύουν από τη ρύπανση και την αλόγιστη χρήση τους.
Ταυτόχρονα παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ανακύκλωση, στη σημασία και τη χρησιμότητά της. Θαύμασαν, επίσης, έργα διάσημων καλλιτεχνών τα οποία κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Ζώα, δράκοι, μαγικοί καθρέφτες τους μάγεψαν αλλά και μια έκθεση φωτογραφίας η οποία περίτρανα αποδείκνυε την καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στη φύση με τα απορρίμματα που πετά ανεξέλεγκτα.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου θαύμασαν υπέροχα δείγματα τής πανίδας και τής χλωρίδας, όχι μόνο τής Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών από όλες τις ηπείρους.