Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Ο ήλιος, ο ηλιάτορας…» που εκπονούν, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ο φίλος μας ο ήλιος», που επιμελήθηκε η χημικός, βοηθός εργαστηρίου κ. Στέλλα Χωριανοπούλου. Η παρουσίαση πραγματοποίηθηκε στον χώρο τού Χημείου των Δημοτικών στις 17 Μαΐου 2016.
Με την προβολή σχετικής παρουσίασης και πειράματα που πραγματοποίησαν με τη μέθοδο τής βιωματικής μάθησης και τής ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, οι μικροί μαθητές ανακάλυψαν με επιστημονικό τρόπο πολλά στοιχεία για τον ήλιο, το φως και κατάλαβαν σε πόσο σημαντικό βαθμό επηρεάζει την καθημερινότητά μας.
Συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με τα θ'εματα "Τα χρώματα τού ουράνιου τόξου", "Το φως και οι ιδιότητές του", "Ο ήλιος φίλος, όχι εχθρός", "Τι δεν έχει σκιά;", "Τα χρώματα των ρούχων και η θερμοκρασία", "Ήλιος, ας τον εκμεταλλευτούμε" κ.ά.
Κάθε μαθητής έφτιαξε και, στο τέλος, πήρε μαζί του τον «δίσκο τού Νεύτωνα». Ακόμη, τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, έπαιξαν και παίζουν ακόμα στα διαλείμματα με το ηλιακό αυτοκινητάκι τους.