Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος «Ο κήπος τού σχολείου μου», τον μήνα Οκτώβριο 2016 οι μαθητές τής Β΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ανέπτυξαν διάφορες δράσεις.
Δράση 1η: Φύτεψαν στις ζαρντινιέρες τής τάξης τους μαρούλια και κρεμμυδάκιαΤα περιποιούνται και τα φροντίζουν συστηματικά. Τα παρατηρούν βλέποντάς τα να μεγαλώνουν και εξάγουν συμπεράσματα σχετικά με την ανάπτυξη των φυτών. Τα καμαρώνουν και περιμένουν ανυπόμονα την ημέρα που θα φτιάξουν τις υγιεινές σαλάτες τους.
Δράση 2η: Επεξεργάστηκαν στο μάθημα των Ελληνικών ποιήματα και κείμενα για το φθινόπωρο. Παρατήρησαν στον κήπο τού Σχολείου ποια δέντρα είναι αειθαλή και φυλλοβόλα και στο τέλος δημιούργησαν ένα φθινοπωρινό φύλλο προσωπάκι που το κόλλησαν στο μολύβι τους για να τους θυμίζει τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα που ανακάλυψαν.
Δράση 3η: Στις 4 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων) αναφέρθηκαν στα ζώα που ανακάλυψαν στον κήπο τού Σχολείου κατά τις εξορμήσεις τους και έφτιαξαν φανταστικά παραδεισένια πουλιά για να στολίσουν το δωμάτιό τους.