Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, (28η Οκτωβρίου) οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης γνώρισαν γνωστούς γαλλόφωνους ήρωες κινουμένων σχεδίων και διασκέδασαν μαζί τους.
Οι μαθητές τής Δ΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με καθηγήτρια Γαλλικών την κ. Έλενα Βιολάρη, ασχολήθηκαν με τις περιπέτειες τού γαïδαράκου "Trotro" και τής παρέας του.
Πρόκειται για μεταφορά παιδικής σειράς βιβλίου σε τρίλεπτα επεισόδια στο κανάλι France 5.
Oι μαθητές είδαν το επεισόδιο με τίτλο "Trotro joue à cache-cache" με γαλλικούς υπότιτλους και έτσι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.
Στη συνέχεια, επεξεργάστηκαν ενημερωτικό φυλλάδιο και χρωμάτισαν τους βασικούς ήρωες τής σειράς.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, με καθηγήτρια την κ. Αγγελική Γεωργακοπούλου, έμαθαν για τον τρόπο ζωής, τις καθημερινές συνήθειες των Γαλατών και πώς ήταν κατασκευασμένα τα σπίτια τους, μέσα από ένα power point.
Στη συνέχεια, έκαναν μια εικονική επίσκεψη στο πάρκο τού Αστερίξ στο Παρίσι και είδαν ένα μέρος από την ταινία «Asterix et le coup du menhir». Τέλος, ζωγράφισαν τους ήρωες τής ταινίας.
Οι μαθητές τής Ε΄τάξης  γνώρισαν τα "Στρουμφ" των οποίων δημιουργός ήταν ο Βέλγος Peyo. Είδαν ταινία μικρού μήκους, αντιστοίχισαν τα γαλλικά ονόματα των ηρώων με τα ελληνικά και κατασκεύασαν μάσκες.