Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου2016 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα εποικοδομητικό πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση. Την υλοποίηση τού προγράμματος ανέλαβε η κ. Δάφνη Ποντικού, η οποία έδειξε στα παιδιά με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο διάφορες πτυχές τής συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία αφορά κυρίως στην αξιοποίηση των υλικών.
Σε πρώτη φάση τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι γνώσεων και ταχύτητας, στο οποίο χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να αποδείξουν την ετοιμότητα τους και τον βαθμό στον οποίο έχουν αφομοιώσει μέχρι τώρα τις πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα τού παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακά και υπογραμμίζουν τη συνέπεια που δείχνουν οι μαθητές μας στην εφετινή οικολογική εκστρατεία.
Στη συνέχεια, η συντονίστρια τού προγράμματος παρότρυνε τα παιδιά μας να κατασκευάσουν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Εκείνα δέχθηκαν με χαρά τη συγκεκριμένη πρόκληση και ανταποκρίθηκαν θετικά, γεγονός που είναι εμφανές στα όργανα που κατασκεύασαν.
Τέλος, τα παιδιά είχαν την εικαιρία να παρακολουθήσουν ιδίοις όμασι μια διαδικασία κατασκευής χαρτιού, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα και πολύ απλά υλικά.
Συμπερασματικά, η εμπειρία τους κρίθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όπλισε τους μικρούς μας φίλους με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ζήλο για τη συνέχιση τού εφετινού οικολογικού προγράμματος.