Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν με τις δασκάλες τους το Μουσείο Συναισθημάτων.
Οι μαθητές συμμετείχαν στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!», η οποία τους βοήθησε να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν καλύτερα και δημιουργικά το συναίσθημα τού φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να ξεχωρίσουν τους διαφορετικούς φόβους που μπορεί να νιώθουν οι άνθρωποι, να εκφράσουν μέσα από το παιχνίδι και να κουβεντιάσουν τους δικούς τους φόβους, να αποδεχθούν πως υπάρχουν και να κατανοήσουν ότι μπορούν να ζουν αρμονικά με αυτούς που τους προστατεύουν και να απελευθερωθούν από αυτούς που τους εμποδίζουν.
Οι εμψυχωτές τού Μουσείου, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, παρείχαν τη δυνατότητα στα παιδιά να βρίσκουν δικούς τους μαγικούς τρόπους να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, ενώ τους έδωσαν και την ιδέα τής δημιουργίας τής δικής τους «ασπίδας θάρρους» με το σύνθημα «Γενναίος δεν είναι αυτός που δεν φοβάται, αλλά αυτός που παλεύει με τον φόβο του!».