Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης υποδέχθηκαν μέλη τής ομάδας ενημέρωσης τής "Φωτοκύκλωσης". Η "Φωτοκύκλωση" είναι επιχείρηση εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων, φωτιστικών λαμπτήρων και μικροσυσκευών, με σκοπό και στόχο την πραγματοποίηση των εθνικών πολιτικών που επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των επιπέδων ανακύκλωσης και την αποτροπή τής ανεξέλεγκτης ρίψης αποβλήτων στο περιβάλλον .Μέλημα τής εταιρείας είναι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, χρηστών και εμπλεκομένων στον κύκλο τής ζωής των προϊόντων μέχρι να καταστούν απόβλητα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στην ανακύκλωση. "Δεν πετάμε τίποτα, αξιοποιούμε τα απόβλητα, προστατεύουμε το περιβάλλον" είναι το σύνθημα τής "Φωτοκύκλωσης".
Έτσι λοιπόν οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ» το οποίο βασίζεται στο παραμύθι «Οι φύλακες τής φύσης» με ήρωες τον Φώτη, τη Φωτούλα και την ανακύκλωση. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία και με άκρως διασκεδαστικό τρόπο την αξία τής ανακύκλωσης, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα στη σύγχρονη κοινωνία και τα πολλαπλά οφέλη προς το περιβάλλον.
Με την ολοκλήρωση τής παράστασης τα παιδιά πήραν δώρο το παραμύθι «Οι φύλακες τής φύσης» και έναν κάδο ανακύκλωσης για το Σχολείο τους.