Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 26 Μαΐου οι μαθητές τού Γ΄2 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Π. Μπερερή, παρουσίασαν το διαθεματικό τους πρόγραμμα
«Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους».
Αφορμή για την επιλογή τού θέματος και την εκπόνηση τού συγκεκριμένου προγράμματος αποτέλεσε η επιθυμία να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές μας πως ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα έχουν ανάγκη από προστασία και μέριμνα, και ταυτόχρονα να αναπτύξουν κριτική σκέψη και θετική στάση απέναντι στη διαφορετικότητα.
Έτσι, λοιπόν, μέσα από πολλές και ποικίλες δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια τού έτους τα παιδιά έμαθαν για τα δικαιώματά τους, έγιναν μελετητές, έκαναν έρευνες, πραγματοποίησαν εκδρομές, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα, διάβασαν σχετικά βιβλία και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Όλη αυτή την ομαδική τους προσπάθεια την παρουσίασαν σε γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και φίλους που κατέκλυσαν την αίθουσα στην οποία έγινε η παρουσίασή τους.
Τελειώνοντας, όλοι μαζί στην αίθουσα των Καλλιτεχνικών έκαναν με κέφι και ενθουσιασμό κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά για τους χώρους τού Σχολείου.