Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης και αποφοίτησης για τους μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης με τίτλο «Ήχοι και σιωπές τής φύσης».
Η γιορτή είχε διπλό στόχο: από τη μια το κοινό, με το θέατρο, τον χορό, την ποίηση, τη μουσική να εκτιμήσει και να απολαύσει τις ομορφιές τής φύσης και από την άλλη να ακούσει τη φωνή τους, να προβληματιστεί, να δει τις ανάγκες της, να ενεργοποιηθεί και να την προστατεύσει. Παράλληλα γονείς και καλεσμένοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις που ανέπτυξαν οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Σχολείου στο διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οικολογικά σχολεία». Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, οι μαθητές πέτυχαν τον στόχο τους, συγκίνησαν το κοινό και απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα για την εξαιρετική εμφάνισή τους!
Την επιμέλεια τής παράστασης είχαν η κ. Μ. Παπαχλιμίντζου, υποδιευθύντρια τού Σχολείου και δασκάλα τής Στ΄1 τάξης, η κ. Λ. Πανούση, δασκάλα τής Στ΄2 τάξης και η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Α. Κολτσιδοπούλου, οι οποίες ασχολήθηκαν με τη συγγραφή και τη θεατρική διασκευή τού έργου μαζί με τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ελ. Βιτζηλαίου. Τη συγγραφή και τη θεατρική διασκευή τού αγγλικού δρώμενου ανέλαβε η κ. Β. Γιαννακοπούλου, τα τραγούδια τής χορωδίας και τής ορχήστρας δίδαξε η κ. Αρ. Γιαννακουδάκη. Τα χορευτικά για τους μαθητές των Α΄ και Στ΄ επιμελήθηκαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Χρ. Καρασούλου και Μ. Χρυσικοπούλου, τις προβολές η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ελ. Βατουσιανού. Τα σκηνικά τής παράστασης δημιούργησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μ. Κοράκη, ενώ ο κ. Θεοδωρίδης φιλοτέχνησε τα δεντράκια τού χορευτικού.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Παπαπέτρου, ο Σχολικός Σύμβουλος τής 49ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Α. Ζεργιώτης, οι Συντονίστριες των Σχολείων κ. Σ. Σταθοπούλου, Α. Μακροπόδη, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Βορύλλα, αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί τής Φ.Ε., εκπαιδευτικοί, διευθυντές άλλων σχολείων τής Φ.Ε., πολλοί γονείς, φίλοι και συγγενείς των παιδιών.
Παράλληλα στον χώρο τού θεάτρου λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και παρουσίασης διαθεματικών εργασιών, την οποία επιμελήθηκαν η κ. Μ. Κοράκη και οι δασκάλες των τάξεων.
Ήταν μια υπέροχη γιορτινή μέρα που σηματοδότησε την αρχή τού καλοκαιριού και το τέλος μιας όμορφης προσπάθειας μάθησης, αγωγής και πολιτισμού!