Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 οι μαθητές τής Β΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στους γονείς τους, δράσεις εμπνευσμένες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησαν εφέτος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Θεατρικής Αγωγής τού Σχολείου, η οποία είχε διακοσμηθεί με έργα που είχαν φιλοτεχνήσει με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μαρίνας Κοράκη.
Η παρουσίαση, την οποία επιμελήθηκε η κ. Μ. Χωριανοπούλου, περιλάμβανε δραματοποίηση τού παραμυθιού «Ο κήπος τού βασιλιά» και τη θεατρική διασκευή τού βιβλιου «Το χαρούμενο λιβάδι». Τη θεατρική παράσταση πλαισίωσαν μελωδικά μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια, τα οποία τα παιδιά τραγούδησαν υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτρια Μουσικής κ. Αρετής Γιανακουδάκη. Οι μαθητές τραγούδησαν επίσης το αγγλικό τραγούδι «Flower finger family», το οποίο είχαν διδαχθεί από τις καθηγήτριες Αγγλικών κ. Βένια Γιαννακοπούλου, Σοφία Λιολάκη και Πόπη Γεωργακέλλου, και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που δίδαξε η κ. Μαρία Χρυσικοπούλου.
Με αφορμή τη γιορτή τής μητέρας, στις 8 Μαΐου, αφιέρωσαν ένα μέρος τής γιορτής «στο λουλούδι» τής ζωής τους, τη μητέρα τους. Μέσα από μια δραστηριότητα δημιουργικής γραφής που είχαν υλοποιήσει στην τάξη, αναφέρθηκαν με τρυφερά και συγκινητικά λόγια στη μητέρα τους χρησιμοποιώντας λέξεις σχετικές με τα λουλούδια.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια έκπληξη: κάθε μανούλα πήρε δώρο από το παιδί της ένα γλαστράκι με λουλούδια και ένα τέχνημα με πηλό και ημιπολύτιμες πέτρες σε ψηφιδωτό, ως ένδειξη αγάπης!