Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τη γιορτή λήξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 9 Ιουνίου 2017, οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων, με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μ. Κοράκη, οργάνωσαν στον χώρο τού Θεάτρου έκθεση με τις εργασίες των μαθητών τού Σχολείου. Συγκεκριμένα:
- Οι δασκάλες τής Α΄ τάξης κ. Ν. Παπαφιτσώρου και Ε. Πάτκα έδωσαν καλοκαιρινή νότα στην έκθεση με τις εργασίες των μαθητών τους με θέμα «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καραβάκια στο Αιγαίο», που συνδύασαν με το διαθεματικό τους που είχε θέμα τον άνεμο.
- Οι μαθητές τής Β΄1 τάξης με την κ. Μ. Χωριανοπούλου και τον «Κήπο τού Β΄1» δημιούργησαν ένα ταμπλό με τα λουλούδια των συναισθημάτων και άλλα, πλαισιώνοντάς το με πολύχρωμες και ευωδιαστές γλάστρες που φρόντιζαν όλη τη χρονιά.
- Οι μαθητές τής Β΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ. Κ. Αστρινάκη ανάρτησαν στο ταμπλό τις ποικίλες εργασίες που εκπόνησαν στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους «Η ελιά στον κήπο τού Σχολείου μας».
- Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης με την κ. Π. Μπερερή και τον κ. Ν. Μαυρογιάννη σε δύο ταμπλό προώθησαν τις οικολογικές τους ανησυχίες για το δάσος και την ανακύκλωση, προτρέποντας όλους να τους μιμηθούν.
- Η δασκάλα τής Δ΄1 τάξης κ. Μ. Δήμηζα παρουσίασε τις καλλιτεχνικές εργασίες που δημιούργησαν οι μαθητές στη διάρκεια τής χρονιάς στο πλαίσιο τού διαθεματικού «Αγαπώ σημαίνει δίνω, χαρίζω, μοιράζομαι».
- Οι μαθητές τής Δ΄2 με τη δασκάλα τους κ. Λ. Λουκαδάκου παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο «Τα νησιά των συναισθημάτων».
- Η δασκάλα τής Ε΄1 τάξη κ. Κ. Ταταράκη πρόβαλε την εικονογράφηση των μαθητών στο βιβλίο τής Στέλλας Μιχαηλίδου «Ιζαντόρα Ντακ», που εμπνεύστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.
- Οι μαθητές τής Ε΄2 τάξη με την κ. Ζ. Παπανδρέου εκφράστηκαν εικαστικά με έμπνευση το βιβλίο «Ο κήπος τού Ματίς», το οποίο επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.
- Οι δασκάλες τής Στ΄ τάξης κ. Μ. Παπαχλιμίντζου και κ. Λ. Πανούση παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν οι μαθητές στο πλαίσιο τού διαθεματικού σχεδίου εργασίας «Σωπαίνω, ακούω, μιλώ», καθώς και έργα ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν οι μαθητές εμπνεόμενοι από τρία καλλιτεχνικά ρεύματα: Ιμπρεσιονισμό, Ρεαλισμό, Αφαίρεση.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους δασκάλους και τους μαθητές όλων των τάξεων για τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους και για το ταξίδι αισθητικής απόλαυσης που χάρισαν σε γονείς και προσκεκλημένους.