Εκτύπωση
Στις 11 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται Γερμανικά ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριές τους κ. Χ. Ζαχμάνογλου και Π. Λάβδα για τον Άγιο Μαρτίνο, ο οποίος γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία).
Με αφορμή αυτή τη γιορτή, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια που σχετίζονται με την ημέρα αυτή στη Γερμανία, όπως το "Laterne, Laterne" και "Ich gehe mit meiner Laterne". Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης κατασκεύασαν, επίσης, φαναράκια, τα οποία σύμφωνα με το έθιμο στη Γερμανία κρατούν τα μικρά παιδιά το βράδυ τύς γιορτής τού Αγίου Μαρτίνου και πηγαίνουν στην εκκλησία.
Τέλος, οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακολούθησαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο με θέμα τον εορτασμό τής ημέρας τού Αγίου Μαρτίνου και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν ένα φυλλάδιο σχετικό με το έθιμο αλλά και τη ζωή τού Αγίου, ο οποίος με την ιστορίας του μάς διδάσκει το νόημα τής συμπαράστασης και τής στήριξης αυτών που έχουν ανάγκη.