Εκτύπωση
Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 στο Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης ξεκίνησε η υλοποίηση τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Μore than money»/ Ξοδεύοντας Έξυπνα, το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) /Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα «JA More than Money» είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οργάνωσή του για τα Αρσάκεια Σχολεία επιμελείται η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, Υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Οι μαθητές ταξιδεύουν στην επιχειρηματικότητα παίζοντας, γελώντας και μαθαίνοντας.
Οι μαθητές μας σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες τού τραπεζικού συστήματος και των συναλλαγών.
Μέσα από παιχνίδια ρόλων μαθαίνουν, επίσης, πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του και να περάσει μια συνέντευξη εργασίας.
Και με τα διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια «Community Game» και «Business Game» μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται έξυπνα τα χρήματά τους και πώς λειτουργεί μια επιχείρηση.
Το πρόγραμμα υλοποιούν στη σχολική τάξη ειδικευμένοι εθελοντές σύμβουλοι από την MeτLife οι κ. Ορσαλία Κολοκυθά, Χριστόπουλος Γιώργος και Χρήστος Ζούτης, με τη συμβολή των δασκάλων των παιδιών.
Παγκόσμιος χορηγός τού προγράμματος είναι η MeτLife .