Εκτύπωση
Την εβδομάδα από 26 έως 30 Μαρτίου 2018, ο ιμαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης γιόρτασαν την Εβδομάδα Βιβλίου με ποικίλες δράσεις, αξιοποιώντας το βιβλίο για την κατάκτηση των στόχων τής διδακτέας ύλης και με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια τής φιλαναγνωσίας.
'Ετσι, στο μάθημα τής Γλώσσας τα παιδιά κλήθηκαν να φέρουν στο Σχολείο το αγαπημένο τους βιβλίο, να το περιεργαστούν και να περιγράψουν γραπτώς τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του όσο και το περιεχόμενό του. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους ήρωα βιβλίου και τον παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, δίνοντας ταυτόχρονα βασικές πληροφορίες για αυτόν.
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Μαθηματικής και Δημιουργικής Σκέψης, άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους για να συνεχίσουν τη φράση «Αν ήμουν βιβλίο, θα…» και στη συνέχεια να αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε ζωγραφιά.
Στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές έμαθαν για τα δικαιώματα που έχουν ως αναγνώστες, καθώς επίσης και για το ταξίδι που κάνει ένα βιβλίο μέχρι να φτάσει σε αυτούς, από τη σύλληψη τής ιδέας τού συγγραφέα μέχρι τον βιβλιοδέτη και τον βιβλιοπώλη.
Την κορύφωση των δράσεων αποτέλεσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Λιβάνη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο τρίμηνο αυτό και βασίστηκαν στο βιβλίο «Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» τού συγγραφέα Kobi Yamada. Οι μαθητές ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή και, μέσα από την ελεύθερη έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό, διασκέδασαν, ενώ παράλληλα έμαθαν πως η λύση για ένα πρόβλημα δεν είναι να το αποφύγεις, αλλά να το κοιτάξεις κατάματα και να το αντιμετωπίσεις.