Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, για την παρουσίαση τού διαθεματικού προγράμματος «Το αλφαβητάρι τού μικρού μηχανικού» που υλοποιούν την εφετινή σχολική χρονιά, μεταμόρφωσαν την αίθουσα Εικαστικών τού Σχολείου σε «εργαστήριο των μικρών μηχανικών».
Με τη βοήθεια των δασκάλων τους κ. Γιώτας Κοσμοπούλου και κ. Κατερίνας Αστρινάκη τα παιδιά τοποθέτησαν στην αίθουσα γρανάζια, τροχαλίες, κεκλιμένα επίπεδα, επιτραπέζια μαθηματικά παιχνίδια, μακέτες πόλεων, φανταστικά σπίτια, πυραύλους και μακέτες τού ηλιακού συστήματος, όλα κατασκευασμένα από τα ίδια, και την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 προσκάλεσαν τους γονείς τους σε μια ημέρα ανοιχτής δράσης με δημιουργική διάθεση. Οι μικροί μηχανικοί παρουσίασαν στους γονείς τους ένα μικρό θεατρικό δρώμενο σχετικό με όσα διάβασαν, μελέτησαν και δημιούργησαν την εφετινή χρονιά και τραγούδησαν με την καθοδήγηση τής κ. Αρετής Γιαννακοπούλου ένα τραγούδι για τη φιλία και τη συνεργασία. Ύστερα κατασκεύασαν την πόλη των ονείρων τους, με τα γεωμετρικά στερεά που είχαν φτιάξει την ώρα τής Μαθηματικής Δημιουργικής Σκέψης.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να σέβονται και να αποδέχονται το ένα το άλλο, μα πάνω απ' όλα να χαίρονται που μεγαλώνουν και που είναι σε θέση να μοιράζονται τέτοιες μοναδικές στιγμές με τους γονείς τους στον δικό τους χώρο.