Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τις εβδομάδες που ακολούθησαν από ττην Ημέρα κατά τού Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου 2019) τα παιδιά τής Β΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με τη δασκάλα τους κ. Λένα Πανούση, συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό. Ύστερα όρθιοι σε κύκλο ο καθένας έκανε φιλοφρονήσεις στον διπλανό του.
Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα κατασκεύασαν τους "χαρταετούς τής φιλίας" και έγραψαν επάνω τους τα θετικά συναισθήματα που δένουν την ομάδα και απομακρύνουν τον σχολικό εκφοβισμό.
Οι μαθητές τής Β’2 τάξης, με τη δασκάλα τους κ. Γ. Κοσμοπούλου, στο μάθημα τής Γλώσσας ήρθαν σε επαφή με το κειμενικό είδος τής αφίσας.
Ύστερα από συζήτηση στην τάξη σχετικά με τον εκφοβισμό στον χώρο τού Σχολείου και τις μορφές που αυτός μπορεί να πάρει,  παρατήρησαν πολλές και διαφορετικές αφίσες από διάφορους φορείς.
Ακολούθως χωρίστηκαν σε ομάδες, πήραν χαρτόνια και μαρκαδόρους και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες. Τέλος, κόλλησαν τις αφίσες τους στον διάδρομο τού Σχολείου προκειμένου να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους κατά του σχολικού εκφοβισμού και στους άλλους μαθητές.
Τέλος και τα δύο τμήματα  παρακολούθησαν την αφήγηση τού βιβλίου τής Elisabeth Verdik «Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουν» και διαπίστωσαν πως "οι λέξεις τούς ανήκουν".
Καθένας, δηλαδή, επιλέγει συνειδητά αν θα πει κάτι που μπορεί να πληγώσει ή να στηρίξει κάποιον.
Στο τέλος παρουσίασαν σε μια ομαδική εργασία τις λέξεις που στηρίζουν και τις λέξεις που πληγώνουν έναν φίλο, συνδυάζοντας τη δραστηριότητα με το βιβλίο που επεξεργάζονται στη Φιλαναγνωσία «Ο ραφτάκος των λέξεων».