Εκτύπωση

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 οι μαθητές τού Γερμανικού Τμήματος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης γιόρτασαν μαζί με τις καθηγήτριές τους, κ. Χ. Ζαχμάνογλου και Π. Λάβδα, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται από το 2001 κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες τής Ευρώπης, και έχει ως στόχο την καλλιέργεια τής πολυγλωσσίας και κατ' επέκταση τής κατανόησης και τού σεβασμού μεταξύ των λαών.

Με αφορμή την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις σε όλες τις τάξεις τού Γερμανικού τμήματος.

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έφτιαξαν σημαίες τής Γερμανίας, έμαθαν το πρώτο τους τραγούδι και διάβασαν τις πρώτες τους λέξεις στα Γερμανικά.

Στην Δ΄ τάξη οι μαθητές, επίσης,  ζωγράφισαν σημαίες από διάφορες χώρες τής Ευρώπης εμπεδώνοντας ταυτόχρονα και τα χρώματα στη Γερμανική Γλώσσα.

Στην Ε΄ τάξη οι μαθητές έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι με τις σημαίες των διάφορων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και των κρατιδίων τής Γερμανίας, και με αυτόν τον ευχάριστο τρόπο διεύρυναν τις γνώσεις τους, τόσο για τη Γερμανία όσο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, στην Στ΄ τάξη οι μαθητές επεξεργάστηκαν ένα κουΐζ σχετικό με την Ευρώπη και έτσι έμαθαν περισσότερες πληροφορίες για τη σύσταση και τη λειτουργία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.