Εκτύπωση

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια τής "Εβδομάδας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο" στο μάθημα τής Πληροφορικής γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, εμπλουτισμένη με παρουσιάσεις και βίντεο.

Μέσα από τη συζήτηση οι μαθητές προβληματίζονται και ενημερώνονται για κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Έτσι και εφέτος, στο πλαίσιο των δράσεων για την "Εβδομάδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο", από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές τής  Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επεξεργάστηκαν, στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, το βιβλίο τού Μάνου Σφακιανάκη και τής Βέρας Αθανασίου «Ο Μπεν και η μαγική οθόνη», των εκδόσεων Ψυχογιός. 

Επίσης, παρακολούθησαν μια παρουσίαση για το τι είναι διαδίκτυο, τι σημαίνει ασφαλής πλοήγηση και ποια μέτρα πρέπει να τηρούμε.
Έπαιξαν, ακόμη, ένα παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Τέλος, στο μάθημα τής Πληροφορικής οι μαθητές τής Γ΄ τάξης εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για οτιδήποτε τους απασχολεί σε σχέση με το διαδίκτυο.