Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που εγκυμονούν κατά την ενασχόλησή τους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αρχικά στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος διάβασαν βιβλία τα «Ο Θέμης σερφάρει στο διαδίκτυο» και «Ο πειρατής τού διαδικτύου» και παρακολούθησαν μικρά βίντεο με οδηγίες και μέτρα προστασίας βασιζόμενα σε κινούμενα σχέδια.

Επίσης, μέσα από συζήτηση με την κ. Μ. Αθανασίου, έμαθαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τού διαδικτύου συμμετείχαν σε δραστηριότητες διαδραστικά, ζωγράφισαν λαβύρινθο, βρήκαν την κρυμμένη εικόνα και δημιούργησαν τον δικό τους «άνθρωπο τού διαδικτύου», όπως τον φαντάζονταν.

Στη συνέχεια στην ώρα τής Ευέλικτης Ζώνης κλήθηκαν από τις δασκάλες τους κ. Λ. Πανούση και Ν. Παπαφιτσώρου να συντάξουν επιγραφές, ώστε να πληροφορήσουν και τους συμμαθητές τους για τη σωστή χρήση τού διαδικτύου. Προσπάθησαν μάλιστα να συνδυάσουν τους κανόνες αυτούς με εικόνες από γνωστά παραμύθια, προκειμένου οι επιγραφές που αναρτήθηκαν στο ταμπλό τής τάξης να είναι πιο ελκυστικές.