Εκτύπωση

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η κ. Κούκνη, ψυχολόγος των Αρσακείων Σχολείων, επισκέφθηκε τη Β΄1 τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί προκειμένου να συζητήσει με τα παιδιά πάνω σε θέματα που τα αφορούν.

Η  κ. Κούκνη διάβασε ένα παραμύθι με τίτλο «Οι νεράιδες μάς μιλάνε για την αυτοεκτίμηση».
Το ένα φτερό τής Μαριαλένας, τής μικρής νεράιδας, είναι πιο κοντό από το άλλο. Γι' αυτό δεν πετάει σωστά και δεν τη δέχονται στο σχολείο νεραϊδοπτήσεων...
Όταν όμως πέφτει κατά λάθος στη λιμνούλα ανακαλύπτει πως το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό της μετατρέπεται από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

Παρόλο που στην εποχή μας η δύναμη τής εικόνας είναι αναμφισβήτητη και το παιδί από πολύ νωρίς εκτίθεται και εξοικειώνεται με την εικόνα και την οθόνη, τα παραμύθια φαίνεται ότι ακόμα γοητεύουν τα παιδιά, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως θεραπευτικό μέσο.

Οι μικροί μαθητές ταυτίστηκαν με την ηρωίδα τού βιβλίου και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους για το πόσο σημαντικό συναίσθημα είναι η αυτοεκτίμηση.

Και καθώς ειναι σημαντικό κάθε παιδί να ανακαλύψει το δυνατό του σημείο, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο πώς αυτό το δυνατό σημείο θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει την τάξη  και τη μαθητική ομάδα.