Εκτύπωση

Μια αποφοίτηση πολύ διαφορετική από όλες τις προηγούμενες χρονιές πραγματοποίησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, η Στ΄2 τάξη και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 η Στ΄1.

Με τη βοήθεια τής εφαρμογής Cisco Webex γονείς, δάσκαλοι και μαθητές συναντήθηκαν σε μια ψηφιακή αίθουσα και παρακολούθησαν την εκδήλωση για την αποφοίτηση των μαθητών τής Στ΄ τάξης.

Η αποφοίτηση είχε τίτλο «Τηλε-αφιέρωμα: όνειρα και αναμνήσεις» και τα παιδιά ξεδίπλωσαν με περισσή ευαισθησία και συναίσθημα τις αναμνήσεις έξι χρόνων σχολικής ζωής, και μοιράστηκαν με όλους τους συμμετέχοντες τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η προετοιμασία για την ψηφιακή παράσταση είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, δάσκαλοι και μαθητές συγκέντρωσαν αναμνήσεις έξι χρόνων, δράσεις που διάνθισαν τη σχολική τους καθημερινότητα, διακρίσεις, γιορτές, εκδρομές και γενικά ό,τι αγάπησαν τα έξι χρόνια τού Δημοτικού, καθώς και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Στην «τηλε…αποφοίτηση» κλήθηκαν και οι μαθητές τής Α΄τάξης, γιατί η παράδοση τού Σχολείου επιβάλλει την ημέρα αυτή να είναι μαζί η Α΄ και η Στ΄ τάξη.
Οι μαθητές της Α΄τάξης αποχαιρέτησαν τους μεγάλους φίλους τους με όμορφες ευχές.
Παρούσες ήταν και οι παλιές δασκάλες, γιατί οι αναμνήσεις και οι όμορφες στιγμές που έζησαν οι μαθητές είναι δημιούργημα τής φροντίδας και αγάπης όλων των δασκάλων!

Όλοι συγκινημένοι επαίνεσαν αυτήν την πρωτότυπη παρουσίαση και συμφώνησαν ότι παρά τις δυσκολίες τής εφετινής χρονιάς το ταξίδι των παιδιών ήταν πλούσιο σε εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα.

Την ψηφιακή αποφοίτηση  παρακολούθησαν και ο Σύμβουλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φ.Ε. κ. Β. Λαμπρινουδάκης, η Αναπληρώτρια Επόπτρια τής Φ.Ε. και Συντονίστρια Μαθηματικών κ. Σταθοπούλου, η Συντονίστρια Ελληνικών κ. Μακροπόδη, η Συντονίστρια Αγγλικών κ. Γεωργακέλλου και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων τής Φ.Ε. κ. Π. Λαμπρινουδάκη.

Τη συγγραφή των κειμένων, τη θεατρική διασκευή, τη διδασκαλία των ρόλων και τη σκηνοθεσία είχε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Ηρώ Κεραμοπούλου, την επιμέλεια τής ψηφιακής παράστασης η κ. Κεραμοπούλου με την κ. Παπαχλιμίντζου, Υποδιευθύντρια, δασκάλα τού Στ'1, και την κ. Ταταράκη, δασκάλα τού Στ'2.

Τον ύμνο τής αποφοίτησης επιμελήθηκε η κ. Γιαννακουδάκη, καθηγήτρια Μουσικής, σε στίχους τής κ. Πανούση, δασκάλας τού Β΄1, και ενίσχυσε φωνητικά η κ. Δουβή, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.
Την ψηφιακή πρόσκληση και το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο κ. Θεοδωρίδης, καθηγητής Καλλιτεχνικών, ενώ την ηλεκτρονική παρουσίαση είχε η κ. Βατουσιανού, καθηγήτρια Πληροφορικής, με την κ. Κεραμοπούλου.
Την προετοιμασία των ευχών τής Α΄ τάξης έκαναν οι δασκάλες κ. Κατερίνα Αστρινάκη (Α'1) και Στέλλα Γιαννικοπούλου (Α'2), η οποία βοήθησε και στην τεχνολογική υποστήριξη .


Δείτε τα προγράμματα της Στ'1 και Στ΄2 τάξης