Εκτύπωση

Η Hμέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (9 Φεβρουαρίου) διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Η ημέρα αυτή αποσκοπεί όχι μόνο να δημιουργηθεί ένα ασφαλές διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο όπου όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια την τεχνολογία υπεύθυνα και δημιουργικά.
Η χρησιμότητα του διαδικτύου είναι δεδομένη για τον πολίτη της κοινωνίας της πληροφορίας και οι υπηρεσίες που προσφέρει το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο της μαθησιακής διαδικασίας, ειδικά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης.
Η μέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου και αποτελεί γιορτή για το μάθημα της Πληροφορικής με δράσεις, που καλύπτουν όλο το μήνα με ανανεωμένο υλικό, που στόχο έχει την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.
Το σύνθημα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» και ενθαρρύνει όλους, μεγάλους και μικρούς να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του.
Στην καθιερωμένη Εβδομάδα Δράσεων για το Διαδίκτυο (8-12 Φεβρουαρίου 2021)το Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης και φέτος πραγματοποίησε διαδικτυακά ποικίλες δράσεις, στις οποίες οι μαθητές μας επεξεργάστηκαν βιβλία, σχολίασαν βίντεο, έπαιξαν σε εγκεκριμένες πλατφόρμες παιχνίδια γνώσεων, συζήτησαν για τη σχέση τους με το διαδίκτυο και τραγούδησαν στο μάθημα της Μουσικής το τραγούδι, που έγραψε η καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας, Βατουσιανού Ελισάβετ, «Σέρφαρε με ασφάλεια… Μπορείς», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Γιαννακουδάκη Αρετής.