Εκτύπωση

Με τη βοήθεια τής τεχνολογίας, παρά την αμεσότητα που η φύση τού θεάτρου απαιτεί, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄,Ε΄, και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρακολούθησαν διαδικτυακά, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, από την Παιδική Σκηνή τού Εθνικού Θεάτρου τη θεατρική παράσταση «Πιστεύω στους μονόκερους».

Πρόκειται για το συναρπαστικό έργο τού Μάικλ Μορπούργκο, που αναφέρεται στην ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού, τού Θωμά, που μισεί το διάβασμα, τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες.

Η γνωριμία του, όμως, με μια διαφορετική βιβλιοθηκάριο θα τον κάνει να λατρέψει τις ιστορίες και τα βιβλία και, προ πάντων, την Αργυράννα και τον μαγικό της μονόκερο...

Αυτή η γνωριμία θα αλλάξει τη ζωή τού Θωμά, που ανακαλύπτει στο κατώφλι ενός πολέμου το πιο ασφαλές καταφύγιο: τη φαντασία και τις ιστορίες που κρύβουν τα βιβλία.

Έτσι ανακαλύπτει την ελπίδα, το θάρρος και την έμπνευση που κρύβουν οι ιστορίες των βιβλίων και γίνεται πιο δυνατός στη ζωή!

Οι μαθητές προβληματίστηκαν, συζήτησαν στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής για το έργο και βίωσαν καταστάσεις και συναισθήματα που μόνο η επαφή με την τέχνη του Θεάτρου προσφέρει.