Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

"We are all Greeks. Our laws, our literature, our religion, our arts, all have their roots in Greece"

Percy Bysshe Shelley

Τα λόγια τού μεγάλου ποιητή στην εισαγωγή τού διάσημου ποιήματος ‘Hellas’ βρήκαν εύφορο έδαφος στον αγγλόφωνο κόσμο, όπου φλογεροί Φιλέλληνες υποστήριξαν το δίκαιο αγώνα των Ελλήνων με κάθε τρόπο.

Σε αυτούς τους Φιλέλληνες ήταν οι δράσεις που παρακολούθησαν τον Μάρτιο τού 2021, μέσα στις διαδικτυακές τους τάξεις, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται Αγγλικά.

Τα παιδιά ακολούθησαν τον πλοίαρχο Ηastings στα πολεμικά του κατορθώματα με την "Καρτερία", γνώρισαν την προσφορά τού Samuel Howe, το εμπνευσμένο έργο τού Finlay στην ανοικοδόμηση έργων κτηρίων συμβόλων για την πολιτισμική κληρονομιά τής Αθήνας, την πειθώ και τη φλογερή πένα τού Εverett, τη διπλωματική δεινότητα τού Canning, τη θυσία τού Lord Byron, μέσα από τα λόγια τους.

Τα λόγια αυτά αποτέλεσαν έμπνευση για να γράψουν τα δικά τους tweets, ώστε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τι σημαίνει η μεγάλη Επανάσταση τού έθνους μας 200 χρόνια μετά. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με δραστηριότητες μνήμης, κατανόησης και έκφρασης, αλλά και συζήτησαν σε ομάδες για τη σημασία τής προσφοράς των Φιλελλήνων στους σύγχρονους Έλληνες.