Εκτύπωση

Τον μήνα Απρίλιο τού 2021, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Ελληνικών και με αφορμή το κεφάλαιο «Χορεύοντας με…ανήκουστους ήχους» τής ενότητας 10, οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μαζί με τη δασκάλα τους κ. Ειρήνη Φραγκούλη, έμαθαν για την ελληνική νοηματική γλώσσα.

Αφού παρακολούθησαν ένα μικρό απόσπασμα τής ταινίας «Λόγια τής σιωπής», συζήτησαν για τη νοηματική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας, αλλά έμαθαν και για την ιστορία της.

Άκουσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και συγκινητικές απόψεις εμπλουτισμένες με προσωπικές εμπειρίες και κατέληξαν πως όταν υπάρχει η ανάγκη, συνδυασμένη με την προσπάθεια, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Στη συνέχεια, είδαν το αντίστοιχο ελληνικό αλφάβητο και, την επόμενη ημέρα, οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν το όνομα και το επίθετο τους στη νοηματική γλώσσα και να αποκρυπτογραφήσουν μία φράση.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού τής επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση τού 1821, τα παιδιά παρακολούθησαν προβολή τού εθνικού ύμνου στη νοηματική γλώσσα και σχολίασαν τη συμβολική του αξία.