Εκτύπωση

Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση τού βιβλίου «21 +1 Συγγραφείς και καλλιτέχνες παρουσιάζουν» από τις συγγραφείς και παιδαγωγούς κ Ελένη Σβορώνου και Μαρίζα Ντεκάστρο.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια τού Β΄τριμήνου είχαν μελετήσει το βιβλίο στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας και πραγματοποίησαν πολλές δράσεις και εργασίες.
Δημιούργησαν το αλφαβητάρι και το χρονολόγιο τής Επανάστασης, έγραψαν δικούς του τίτλους για τα κείμενα που διάβασαν και, χρησιμοποιώντας lego, αναπαράστησαν κάποιες από τις ιστορίες τού βιβλίου.

Οι συγγραφείς και επιμελήτριες τού βιβλίου μίλησαν στα παιδιά για τη σύλληψη τής ιδέας που είχαν, δηλαδή τη συνεργασία εικοσιενός συγγραφέων και ζωγράφων για τη δημιουργία ενός ενιαίου έργου.

Μέσα από την προβολή πινάκων βοήθησαν τους μαθητές να ταξιδέψουν στα επαναστατικά χρόνια και να μάθουν πώς μπορούν να αναλύουν και να αποκομίζουν τις αναγκαίες πληροφορίες από ένα έργο τέχνης αποκωδικοποιώντας το.