Εκτύπωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Iουνίου), οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ,το διάστημα από 7 έως 11 Ιουνίου 2021, παρακολούθησαν βίντεο με θέμα περιβαλλοντικά προβλήματα, συζήτησαν τρόπους επίλυσής τους και συμμετείχαν σε διάφορες σχετικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα.

Συγκεκριμένα:
- Οι μαθητές τής Α΄ τάξης ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στον Βοτανικό Κήπο, περιηγήθηκαν εικονικά στον κήπο και γνώρισαν την πλούσια βλάστησή του.
- Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Το πλαστικό στη ζωή μας – στο περιβάλλον μας» (εκδόσεις Νεφέλη) και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που συντόνισε κ. Βλάσση, για την αλόγιστη χρήση τού πλαστικού και τους κινδύνους που κρύβει για το περιβάλλον. Στη συνέχεια δημιούργησαν κατασκευές και αφίσες χρησιμοποιώντας άχρηστα πλαστικά, ενισχύοντας την προσπάθεια για ανακύκλωση. Τέλος φύτεψαν δύο δάφνες και δύο ελιές στον κήπο τού Σχολείου.
Επιπλέον οι μαθητές τής Γ΄1 τάξης υλοποίησαν πρόγραμμα για το μέλι και τις μέλισσες, το οποίο παρουσίασε ο πατέρας τού μαθητή Θεόδωρου Κέκκου.
- Στην Δ΄ τάξη οι μαθητές συζήτησαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα τού πλανήτη και αναζήτησαν τρόπους επίλυσής τους, ενώ οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έγραψαν ποιήματα και φιλοτέχνησαν αφίσες με περιβαλλοντικά μηνύματα.
Τέλος, στο μάθημα των Αγγλικών, με αφορμή το αφιέρωμα τής εφετινής επετείου στη βιοποικιλότητα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των θαλάσσιων πτηνών παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ τού National Geographic.