Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Δ΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τη χρονιά που πέρασε. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 παρουσίασαν τη γιορτή που οργάνωσαν με τίτλο «Συνεχίζω κρατώντας τη γαλανόλευκη! Κυματίζοντας τότε και σήμερα, ψηλά, περήφανα, ελεύθερα!».


Στη διαδικτυακή τάξη τους προβλήθηκε συρραφή παλαιότερων και νέων δράσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Δημιούργησαν ένα διαδικτυακό φωτεινό γαλανόλευκο θέατρο, στη σκηνή τού οποίου αποδόθηκε τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να υπάρχουμε ως Έλληνες. Εναλλάσσονταν σύμβολα, μουσικές, χοροί, εικαστικές δημιουργίες, βιογραφικές αναπαραστάσεις και ιστορικές αναδρομές. Η αθάνατη ελληνική ψυχή ένωνε το χτες με το αύριο στα μάτια των 19 μικρών ηρώων!
Τέλος, ο αποχαιρετισμός τού έτους ολοκληρώθηκε με ένα συμβολικό αναμνηστικό βιβλίο, δημιούργημα των ίδιων των παιδιών. Τα 19 έργα που είχαν κατατεθεί για τον διαγωνισμό κόμικς δεν ανταγωνίζονταν, αλλά οι μικροί μαθητές συεργάστηκαν ως Έλληνες τού αύριο και δημιούργησαν το λεύκωμα«Εικονογραφώντας τον αγώνα 200 χρόνια μετά!».