Εκτύπωση

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στον πολυχώρο Paradise Park και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», συνδυάζοντας το με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τον θεματικό κύκλο «Φροντίζω το περιβάλλον».

Τα παιδιά με βιωματικό τρόπο ανακάλυψαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), τις καθαρές πηγές ενέργειας, κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους παράγεται η ενέργεια στη φύση από τον άνεμο,τον ήλιο, το νερό, τη θερμότητα τής γης και τα φυτά.

Έτσι μελέτησαν την αιολική ενέργεια αξιοποιώντας την ανεμογεννήτρια τού πάρκου, την υδροηλεκτρική ενέργεια μέσα από το υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας τού πάρκου, το οποίο μετατρέπει την υδροστατική δύναμη τού νερού σε κίνηση, και την ηλιακή ενέργεια με το φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο μετατρέπει τον ήλιο σε ρεύμα.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τα οφέλη των ΑΠΕ στο περιβάλλον αλλά και την οικονομία, σε αντίθεση με τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν άλλες μορφές ενέργειας στον πλανήτη και στον άνθρωπο.