Εκτύπωση

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων μεταξύ τής Α΄ και τής Στ΄ τάξης, που στόχο είχε την ομαλή προσαρμογή των μαθητών τής Α΄ τάξης στη σχολική κοινότητα. Μέσα από αυτή τη σχέση κάθε μαθητής τής Στ΄φρόντιζε ως σύμβουλός έναν μαθητή  από την Α΄τάξη στη νέα σχολική του καθημερινότητα.

Οι δύσκολες συνθήκες, που λόγω πανδημίας ζούμε, περιόρισαν αυτές τις δράσεις.

Η επιθυμία, όμως, των μαθητών τής Στ΄ τάξης, των γονέων και των δασκάλων για συνέχιση τής δράσης πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, ανάμεσα στα παιδιά των δύο τάξεων.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τής covid19 οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερεις μικρές ομάδες και συναντήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στον εξωτερικό χώρο τού Σχολείου.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιελάμβανε τέσσερα παιχνίδια-στάσεις «οι μικροί και οι μεγάλοι» γνωρίστηκαν καλύτερα, έπαιξαν και αντάλλαξαν δώρα. 

Στην πρώτη στάση τα πρωτάκια ταξίδεψαν παρέα με τα εκτάκια τους ως τη «λίμνη τής Φιλίας», όπου "ψαρέψαν" με τα καλάμια τους "ψαράκια-λέξεις", όπως η αγάπη, η φιλία, η γνώση και η ομαδικότητα.
Κάθε λέξη μια πολύτιμη αξία που θα συντροφεύει το ταξίδι τους στο Δημοτικό Σχολείο.

Στη δεύτερη δράση οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και δημιούργησαν με κολλάζ αφίσες για την τάξη τους, σύμβολα τής καινούργιας τους φιλίας.

Στις επόμενες δύο δράσεις οι καινούργιοι φίλοι έπαιξαν, γέλασαν και διασκέδασαν, ενώ στα γήπεδα τού Σχολείου οργανώθηκαν δύο κινητικά παιχνίδια συνεργασίας, με στόχο την ενδυνάμωση τής εμπιστοσύνης και τής συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές των δύο τάξεων.

Η ώρα πέρασε γρήγορα και η συνάντηση έφερε τη χαρά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μεγάλων και των μικρών μαθητών!