Εκτύπωση

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κατερίνας Ταταράκη και Ειρήνης Φραγκούλη, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, και στον θεματικό άξονα «Φροντίζω το περιβάλλον», πραγματοποιούν μια σειρά πρωτότυπων δράσεων που αποσκοπούν στη γνώση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Έτσι, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 επισκέφθηκαν το Χημείο των Δημοτικών Σχολείων, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωπος και Κλιματική Αλλαγή», το οποίο οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από την κ. Στέλλα Χωριανοπούλου.

Ματά τη θεωρητική εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με τα διάφορα προβλήματα οι μαθητές συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα πειράματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική επιβεβαίωση των επιστημονικών δεδομένων.

Σε ένα από αυτά οι μαθητές και οι μαθήτριες, μελετώντας το "φαινόμενο τού θερμοκηπίου", κατέγραψαν με προσοχή τις ενδείξεις θερμοκρασίας ανάλογα με την αύξηση τού CO2, που, με τον εγκλωβισμό τής υπέρυθρης ακτινοβολίας, επιφέρει την αύξηση τής θερμοκρασίας τής γης, ενώ κατά τη διεξαγωγή τού πειράματος απορρύπανσης τού νερού μελετήθηκε η μόλυνση των υδάτων, καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες των πετρελαιοκηλίδων.