Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2022, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Γερμανικού Τμήματος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριες τους κ. Χρ. Ζαχμάνογλου και Αλ. Ναξάκη για την συμβολή των Αδελφών Γκριμ (Brüder Grimm) στη διάδοση των παραμυθιών.

Ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσω τής κινηματογραφικής απόδοσης γνωστών παραμυθιών: "Das tapfere Schneiderlein" (Ο Γενναίος Ραφτάκος), "Tischlein deck dich!" (Τραπεζάκι Στρώσου), "Der gestiefelte Kater" (Ο Παπουτσωμένος Γάτος) και "Dornröschen" (Η ωραία Κοιμωμένη).

Οι μαθητές επεξεργάστηκαν σχετικό λεξιλόγιο με την βοήθεια αντίστοιχων ασκήσεων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τού Σχολείου.

Συζήτησαν, επίσης, με τις καθηγήτριές τους τους συμβολισμούς και το ηθικό δίδαγμα των παραμυθιών.

Οι ταινίες προβλήθηκαν σε συνεργασία με το Goethe Institut, ώστε οι μαθητές να προσεγγίσουν με ευχάριστο τρόπο σημαντικούς εκπροσώπους τού γερμανικού πολιτισμού και τα έργα τους, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τη γερμανική γλώσσα πέρα από το στενό πλαίσιο τής σχολικής τάξης.