Εκτύπωση

Με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση και καμπάνια «Running Out of Time» οι μαθητές τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κλιματικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Πρωτοστάτες στην προσπάθεια αυτή ήταν οι μαθητές τής Στ΄τάξης.
Τα παιδιά θέλοντας να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν τον στόχο που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης για μια παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running Out of Time» αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πλήθος δράσεων.

Αρχικά, κινητοποίησαν όλες τις τάξεις τού Σχολείου τους.
Έτσι, με τη βοήθεια των μαθητών τής Α΄τάξης διένυσαν 22 γύρους τού σχολικού στίβου (4.400 μέτρα).
Συγκεκριμένα, μαθητές τής Α΄και τής Στ΄τάξης έτρεξαν χέρι-χέρι δίνοντας μαθήματα συνεργασίας σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, λίγες μέρες αργότερα, οι μαθήτριες τής Στ΄τάξης με τα πρωτάκια τους χόρεψαν στον προαύλειο χώρο τού σχολείου και, αντίστοιχα, τα αγόρια έπαιξαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές τής Στ΄τάξης, κρατώντας τις οικολογικές σκυτάλες που κατασκεύασαν από ανακυκλωμένο χαρτί, πραγματοποίησαν αγώνες σκυταλοδρομίας, διανύοντας 65 χιλιόμετρα συνολικά.
Δεν αρκέστηκαν, όμως, μόνο στη σκυταλοδρομία. Κολύμπησαν στο κολυμβητήριο τού Σχολείου τους 6,1 χιλιόμετρα.

Τέλος, οι μαθητές κατασκεύασαν σελιδοδείκτες με οικολογικό περιεχόμενο, ως ανάμνηση των δράσεων που πραγματοποίησαν, και τους μοίρασαν στους μαθητές τού Σχολείου.

Παράλληλα, οι μαθητές τού Β΄1 τμήματος στο μάθημα τής Γυμναστικής πραγματοποίησαν σκυταλοδρομία με μπάλες.

Επίσης, οι μαθητές τού Β΄2 τμήματος δημιούργησαν ταμπέλες με οικολογικά μηνύματα και μια χορογραφία με στόχο την ευαισθητοποίηση τής σχολικής μονάδας για την προστασία τού πλανήτη.

Για τους μαθητές τής Γ΄τάξης όλα ξεκίνησαν από την τάξη, όπου κάθε παιδί έγραψε πάνω στο χάρτινο ανακυκλώσιμο ποτήρι του ένα σύνθημα για το νερό.
Στη συνέχεια φόρεσαν το στέμμα τους και πραγματοποιήσαν σκυταλοδρομία για να ποτιστεί το νέο δεντράκι που φύτευσαν στην αυλή τού Σχολειού.
Με σύνθημα "Ούτε σταγόνα χαμένη" τα παιδιά πέρασαν το νερό από ποτήρι σε ποτήρι και το τελευταίο παιδί έριξε το νερό στην αμυγδαλιά μας!

Η Δ΄τάξη συνέβαλε στην καμπάνια "Running Out of Time" συμμετέχοντας σε σκυταλοδρομία στο κολυμβητήριο των σχολικών εγκαταστάσεων, διανύοντας 4,6 χιλιόμετρα.

Τέλος, η Ε΄τάξη δημιούργησε 3d ταμπλό ώστε να κινητοποιήσει τους μαθητές όλης της σχολικής μονάδας να αλλάξουν συνήθειες και να υιοθετήσουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές.
Ακόμη, συμμετείχαν και σε σκυταλοδρομία μέσα στο νερό, διανύοντας 1,8 χιλιόμετρα.