Εκτύπωση
Η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Βιτζηλαίου Ελισάβετ συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων των προσφύγων», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 8.15-17.00, στον πολιτιστικό χώρο τού Γαλατσίου «Καμίνι». Διοργαντωτές τού συμποσίου ήταν ο Δήμος Γαλατσίου και η Eπιστημονική Εταιρεία Οδοντιατροδικαστικής.
Η κ. Βιτζηλαίου συμμετείχε στο 2ο τραπέζι τού συμποσίου «Θέματα Kοινωνικής και Νομικής Φύσεως…» με θέμα «Προσεγγίζοντας θέματα μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στο Δημοτικό Σχολείο».
Στην τοποθέτησή της αυτή παρουσίασε τις δράσεις που αναπτύσσει το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα μέσα από την εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση η κ. Σταυρούλα Φλεριανού, δασκάλα και παλιά Υποδιευθύντρια των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Ψυχικού και Εκάλης), βραβεύθηκε για την εθελοντική προσφορά της στους 22.000 πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στον χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων τού Γαλατσίου.