Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τον Απρίλιο 2021 η καθηγήτρια Πληροφορικής τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Ελισάβετ Βατουσιανού συμμετείχε στα εξής διαδικτυακά σεμινάρια:

«AI Basics for Schools» (EU Code Week MOOC - Massive Open Online Course). Πρόκειται για σειρά μαθημάτων που εισάγουν στη βασική κατανόηση όρων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) καθώς και τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που ανοίγονται με τη χρήση τους. Μέσα από τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν μπορεί ο καθηγητής να αναβαθμίσει το μάθημά του και να προετοιμάσει τους μαθητές του για μια ζωή η οποία είναι διαμορφωμένη από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Τα online μαθήματα ξεκίνησαν 8 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν στις 7 Απριλίου 2021. Το σεμινάριο είχε διάρκεια συνολικά 15 ώρες και διοργανώθηκε από τη European Schoolnet Academy.

Διημερίδα με θέμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία και μάθηση: Πραγματικότητα, προκλήσεις και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 από το 1ο, το 5ο και το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής.

Διαδικτυακό ψηφιακό σεμινάριο «ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ: Μια διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση και φιλοσοφία ζωής μέσα και έξω από την τάξη» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, στις 19.30. Πρόκειται για πρόγραμμα τού EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας. Ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης μίλησε για μια διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση, μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, μέσα και έξω από τη σχολική τάξη.