Εκτύπωση

Η Μύρτιδα ήταν ένα 11χρονο κορίτσι που πέθανε στον λοιμό των Αθηνών το 430 π.Χ., ανακαλύφθηκε σε μαζικό τάφο στον Κεραμεικό το 1994-95, και την «ανέστησε» ο καθηγητής τής Οδοντιατρικής Σχολής τού ΕΚΠΑ κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης με την ομάδα του.

Με αφορμή τη συμπερίληψη τής Μύρτιδας στα Νέα Προγράμματα τού ΥΠΑΙΘ οι εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν με τον κ. Παπαγρηγοράκη και έκαναν στο παρελθόν προγράμματα για τη Μύρτιδα συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας.

Η συνάντηση αυτή έγινε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 στον φιλόξενο ψηφιακό χώρο τού Εργαστηρίου Διδακτικής και Σχολικής Παιδαγωγικής τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με προεδρεύοντα  τον καθηγητή και αντιπρόεδρο τού ΙΕΠ κ. Αναστάσιο Εμβαλωτή.

Σε αυτήν συμμετείχαν 28 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα.
Στόχος τής συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας επιστημονικής κοινότητας εκπαιδευτικών που θα μοιράζονται την αγάπη τους για τις επιστήμες, τις τέχνες, τον πολιτισμό, αλλά, κυρίως, την αγάπη τους για τη διδασκαλία, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους.

Σε αυτή την προσπάθεια επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν ιδέες και προτάσεις, προκειμένου η Μύρτιδα να αλλάξει όχι μόνο τη διδασκαλία, αλλά και τη σχολική ζωή, χρωματίζοντας με ζωηρά χρώματα τη σχολική καθημερινότητά των ελληνικών σχολείων.

Η κ. Βιτζηλαίου από το Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης στη συνάντηση αυτή ανέπτυξε τις δράσεις που είχε πραγματοποιήσει στο Σχολείο, στην αρχή τής πορείας τής Μύρτιδας το 2010.