Εκτύπωση
Αγαπητοί γονείς,


Παρόλο που η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε και τελείωσε με ιδιαίτερες συνθήκες και αυστηρά μέτρα προστασίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία των σχολείων με πλήρες πρόγραμμα για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών.
Η συμμετοχή των μαθητών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και στις κινητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Ειδικότερα η κολύμβηση συνιστά έναν ολοκληρωμένο τρόπο άθλησης με ευεργετικές συνέπειες για την υγεία των μαθητών.
Με σκοπό να διαφυλαχθεί η υγεία όλων, σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του κολυμβητηρίου προσαρμόστηκε σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Για την τήρηση των μέτρων προστασίας στο χώρο του κολυμβητηρίου έχουν προβλεφθεί τα παρακάτω:

• Αντισηπτικά στην είσοδο και σε εμφανή σημεία στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.
• Καθαρισμός και απολύμανση όλων των σημείων συχνών επαφών που βρίσκονται στα αποδυτήρια, μετά από κάθε χρήση (καμπίνες αποδυτηρίων, πόμολα, μπαταρίες ρύθμισης νερού, πάγκοι, κουπαστές, τουαλέτες, νιπτήρες, δάπεδα, τοίχοι, πιστολάκια στεγνώματος μαλλιών).
• Καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων γύρω από τη δεξαμενή μετά από κάθε χρήση (βατήρες, κουπαστές σκάλας εξόδου από το νερό, πάγκοι)
• Συνεχής αερισμός των χώρων τόσο της δεξαμενής όσο και των αποδυτηρίων.
• Σηματοδότηση του πατώματος και των πάγκων, ώστε οι μαθητές να τηρούν εύκολα την απόσταση των δύο μέτρων.
• Χρήση μίας πύλης εισόδου και εξόδου για καλύτερο έλεγχο.
• Καθημερινός έλεγχος της ποιότητας του νερού από το προσωπικό της Φ. Ε,
• Έλεγχος του νερού δύο φορές την εβδομάδα από συμβεβλημένη με τη Φ.Ε. εταιρεία και ανάρτηση των μετρήσεων στην είσοδο του χώρου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής και οργάνωση του μαθήματος:

• Συμμετοχή στο μάθημα μετά από προσκόμιση της κατάλληλης δερματολογικής βεβαίωσης (από δερματολόγο ή παιδίατρο).
• Παρουσία στο χώρο των αποδυτηρίων και της δεξαμενής ενός τμήματος ανά ώρα, σύμφωνα με τους αριθμητικούς περιορισμούς που ορίζει ο ΕΟΔΥ.
• Πραγματοποίηση του μαθήματος ανά τμήμα ώστε να ακολουθείται η ισχυρή σύσταση που έχουν τα σχολεία, για αποφυγή ανάμειξης μαθητών και περιορισμό αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών τμημάτων στις αθλητικές δραστηριότητες.

Επισημαίνεται ότι μαθητές και μαθήτριες χρησιμοποιούν διαφορετικό χώρο, ανάλογα με το φύλο, στα αποδυτήρια, αλλάζουν σε ατομική καμπίνα με ντους και έχουν ως επιβλέποντες δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής του κολυμβητηρίου και τον συνοδό καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος.
Εκτός από τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (μαγιό, παντόφλες, σκουφάκι, πετσέτα ή μπουρνούζι, πετσέτα για το κεφάλι τα κορίτσια) οι μαθητές –τριες πρέπει να φέρουν μαζί τους μία 2η καθαρή μάσκα και μπουκάλι με νερό.
Η μάσκα χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους των αποδυτηρίων και της δεξαμενής, εκτός από την ώρα του μαθήματος στο νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση των αποδυτηρίων, εφόσον τηρούνται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θεωρείται ασφαλής. Επιπλέον, έχει καταστεί γνωστό ότι το χλωριωμένο νερό είναι περιβάλλον που δεν επιτρέπει την μετάδοση του ιού.
Παρά τις αναπόφευκτες και πρωτόγνωρες δυσκολίες, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα σχολεία της Φ.Ε. κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας, διατηρώντας στην πλήρη του μορφή το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.


Σας ευχαριστούμε πολύ,

Με εκτίμηση
από τον Συντονισμό Φυσικής Αγωγής